Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

0
82
Propagandă rusească și discurs delirant anti-ucrainean în emisiunile lui Marius Tucă, pe contul de YouTube al Gândul. Scenele cu invitatul H. D. Harmann, din 1 septembrie, sunt greu de privit. 10 minute și 52 de secunde de minciuni, ură viscerală împotriva Ucrainei, Poloniei, Suediei, a UE și SUA, a Europei în general.
N-ar fi meritat atenție acest puseu de propagandă putinistă fățișă dacă în 5 zile pseudo-lecția de istorie n-ar fi fost văzută de peste 60.000 de români. Probabil că majoritatea au luat de bune aberațiile de acolo.
În emisiunea lui Tucă s-au înșirat ca la școală, pe puncte, toate ideile din discursul lui Putin din vara lui 2021, „Despre unitatea istorică a ucrainenilor și rușilor”, în care era negat dreptul la existență al națiunii vecine și se anunța, de fapt, războiul.
Invitatul lui Tucă a debitat, sub privirile aprobatoare ale moderatorului, enormități la foc automat.
– Ucraina ar fi stat inventat de Lenin (fals – a apărut în 1917, după revoluția din februarie);
– Ucraina ar duce un război genocidar împotriva Rusiei (este exact pe dos);
– Stephan Bandera ar fi eroul conducătorilor UE, al lui Iohannis și al lui Zelenski (o aberație care nici nu necesită comentariu),
– pentru că este un stat multiconfesional (sunt acolo ortodocși și catolici), Ucraina este un monstru artificial;
– Ucraina nu e capabilă să spună de unde îi provine limba;
– în cărțile de istorie ucrainene s-ar scrie că ucrainenii sunt mai vechi decât faraonii și că din ei se trag francezii și olandezii (nu există așa ceva în manualele ucrainene, în realitate).
La asta se adaugă atât de multe prostii istorice și geografice încât te crucești, cum ar aceea că suedezii au ajuns la Kiev „pă fiord” – dar pe coasta baltică a Europei nu există fiorduri, în realitate.
Totul se întâmplă în România, țară membră UE și NATO, teoretic aliată a Ucrainei și care ar trebui să nu permită propaganda rusească – măcar cea făcută pe față, dacă nu și cea de alte tipuri.
L-am rugat pe istoricul Armand Goșu să aducă unele lămuriri în acest noian de prostii, minciuni, manipulări – un delir supervizat de Tucă la postul online al lui Radu Budeanu.
Link către articolul în care sunt repuse la locurile lor adevărurile istorice deformate cu ciocanul propagandistic în emisiunea lui Marius Tucă.

mai mult la :

Delir propagandistic putinist și ură viscerală anti-ucraineană, asta pot urmări românii în emisiunile online pe care Marius Tucă le face la Gândul, publicația deținută de Radu Budeanu. În ediția din 1 septembrie, românilor li s-a livrat integral teoria lui Putin privind Ucraina – stat fascist, un „monstru” făcut de Lenin, stat artificial care n-are istorie, popor și limbă etc. Publicul n-a fost avertizat că e vorba de tezele propagandei ruse, iar cei din studio le-au prezentat ca și cum ar fi istoria reală.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns